Η περιοχή

Ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο που ξεκινά από το λιμάνι της Ύδρας, φτάνουμε μετά από 30 λεπτά δρόμο με τα πόδια, στον πανέμορφο παραθαλάσσιο παραδοσιακό οικισμό του Βλυχού, που έχει μαγευτική θέα, υπέροχα ηλιοβασιλέματα και προσφέρεται για οικογενειακό τουρισμό.

Στο Βλυχό μπορείτε να φτάσετε και με καϊκάκι που ξεκινά από το λιμάνι της Ύδρας σε περίπου 10 λεπτά ή με θαλάσσιο ταξί σε 5 λεπτά.

Κατάλευκα εξοχικά σπίτια με μεγάλες ολάνθιστες αυλές απλώνονται μέχρι τους πρόποδες του λόφου πάνω από την παραλία. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα γραφικά παραθαλάσσια εκκλησάκια, του Αγίου Χαραλάμπους στο πλάτωμα της κορυφής ενός βράχου που αναδύεται από τη θάλασσα, των Αγίων Κάρπου και Παπύλου (1815) και της Αγίας Παρασκευής που δεσπόζει πάνω στον ψηλό θαλασσοδαρμένο βράχο δίπλα στην παραλία, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα καταπληκτικής ομορφιάς.

Η οργανωμένη γραφική παραλία του Βλυχού με γκρίζα και κοκκινωπά μικρά βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, κατάλληλη και για μικρά παιδιά, είναι μια από τις ωραιότερες και δημοφιλεστερες παραλίες του νησιού.

Στο Βλυχό υπάρχουν θαυμάσιες γραφικές παραθαλάσσιες ταβέρνες, με φρέσκο ψάρι και παραδοσιακά φαγητά.

Λίγο πιο πέρα από το λιμανάκι του Βλυχού, βρίσκονται οι Πλάκες Βλυχού, μια πολύ όμορφη και πλήρως οργανωμένη παραλία με πεντακάθαρα γαλανά νερά.